Bart Buelens - Advocaat

Info

Loopbaan
 

Bart Buelens is Licentiaat in de rechten (KULeuven, 2000) en behaalde een aanvullend diploma in het fiscaal recht (Vlekho Business School, 2001). Voor zijn toetreding tot Bloom Law (in september 2018) was Bart meer dan 17 jaar actief als Executive Director binnen een big 4 advieskantoor. Tijdens deze periode adviseerde hij grote ondernemingen en KMO’s over diverse btw-problematieken. Hij leidde meer dan 5 jaar btw-afdeling die focust op de financiële sector.
 
Bart doceert btw aan verschillende hogescholen (waaronder Fiscale Hogeschool, Odisee en UCLL). Hij is auteur en editor van verschillende artikels en boeken over btw. Hij treedt zeer regelmatig op als spreker op seminaries en uiteenzettingen.
 

Specialisaties
 

Bart Buelens specialisatie is btw en indirecte belastingen. Hij heeft een uitgebreide ervaring in het adviseren op specifieke transacties en structuren, waarbij hij de concrete impact op de dagelijkse praktijk niet uit het oog verliest. Hij put uit de ontelbare bronnen inzake btw (onder andere de rechtspraak van het Hof van Justitie en de Belgische administratieve praktijk) en werkt van daaruit naar een concrete oplossing. In geschillen stelt hij de belangen van de cliënt voorop en tracht hij tot compromissen te komen, waar nodig.
 

Publicaties en andere activiteiten
 

Bart Buelens is auteur van talrijke publicaties inzake btw. Hij schreef zelf verschillende boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen (diensten, administratieve formaliteiten, gemengde en gedeeltelijke btw-plicht, btw-optimalisaties, de btw-eenheid, de zelfstandige groepering van personen, vzw’s en btw, enz.). Daarnaast is hij editor van “Btw-duiding” (Larcier). Hij is lid van de kernredactie van “Fiscale Actualiteit” (Kluwer).
Bart houdt ook regelmatig voordrachten op studiedagen over fiscaal recht.
 

Talen
 

Nederlands, Frans en Engels.

Kantoor Brussel
terug naar het overzicht