Trends: Plotse ommezwaai in fiscale behandeling professionele verhuur vastgoed

In tegenstelling tot wat aangekondigd was in het Zomerakkoord, kunnen professionele verhuurders van vastgoed de betaalde btw voor bijvoorbeeld verbouwingen dan toch niet fiscaal recupereren. Dat heeft de regering beslist.
...

Denis-Emmanuel Philippe, advocaat bij Bloom Law spreekt van een serieuze inperking tegenover het eerder voorziene stelsel. De circulaire spreekt immers over een opslagruimte. "De fiscus zou voortaan aanvaarden dat de verhuur ervan aan btw onderworpen wordt", klinkt het.

"Daarvoor zou het voldoende zijn dat het gebouw hoofdzakelijk gebruikt wordt voor goederenopslag. Nu eist de fiscus dat het gebouw uitsluitend voor goederenopslag wordt gebruikt. Het is dus geen grote verandering. De regering strooit zand in de ogen. Dat wordt het een zware dobber voor vastgoedmakelaars. Ik heb al minstens vier cliënten die echt rekenden op de maatregel. Die zullen zwaar teleurgesteld zijn. "

"De regering heeft de dramatische budgettaire consequenties van het keuzestelsel pas nu ingezien", meent de advocaat. "Zo'n cadeau aan de vastgoedsector zou het gat in de begroting zeker groter maken."

...

Meer info op onderstaande link
Trends