HLN: Tijdperk van fiscale gunstregimes is voorbij. Het publiek pikt dit niet langer

30/08/2016 | Fiscaal | Michel Maus
Het Amerikaanse ministerie van Financiƫn heeft vandaag ook kritiek geuit op de beslissing van Europa om iPhone-fabrikant Apple een recordsom van 13 miljard euro achterstallige belastingen te laten betalen in Ierland. Ze zou een bedreiging zijn voor de "spirit van economische samenwerking" tussen de VS en de Europese Unie. Volgens Apple zelf schaadt de beslissing de jobcreatie. "Chantage", vindt professor fiscaal recht Michel Maus van de VUB.
"De acties van de Europese Commissie zouden de buitenlandse investeringen kunnen ondermijnen, het handelsklimaat in Europa en de belangrijke spirit van economische samenwerking tussen de VS en de EU", zegt de woordvoerder van het Amerikaans ministerie van Financiën in een persbericht. 

Strijdpunt
Voor professor fiscaal recht Michel Maus (VUB) toont de beslissing van de Europese Commissie aan dat ze hier een "strijdpunt" van maakt. "Eerder werd België aangepakt, met het systeem van de 'excess profit rulings', en ook Luxemburg en Nederland waren al aan de beurt. En de reeks zal nog langer worden."

...

Lees meer via onderstaande link

HLN: Tijdperk van fiscale gunstregimes is voorbij. Het publiek pikt dit niet langer